Elérhetőségeink

Biopsol Kereskedelmi, Gyártó és Szolgáltató Kft.
Cím: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.
Email: info@biopsol.hu

Biomass Super termékek kereskedelme

Növénytermesztés legsúlyosabb gondja a talajok szervesanyag-utánpótlásának megoldatlansága. A hosszú évek óta folytatott műtrágyázás hatására a talajok biológiai aktivitása leromlott. Ez ma már a további termésnövelés gátja lehet. Termés mennyiségének és minőségének fokozása csak biológiailag aktív, harmonikus tápanyag-szolgáltató képességű talajokon valósítható meg. Ehhez mezőgazdasági felhasználásra tervezett biológiai technológiával kezelt különböző eredetű, folyamatosan rendelkezésre álló biomasszák (pl: szennyvíziszap) kiválóan alkalmas. Biológiai eljárással biztosítható, hogy mikrobiológiailag és biokémiailag irányított, szabványosítható, igazoltan növénytermesztési és növényélettani szempontból is megfelelő termésfokozó készítmény, azaz NÉBIH engedélyes komposztgyártás történjen.

Magyarország az olajhoz hasonló műtrágya-függőségben él, amelynek enyhítése a talajok termőképességének megóvása érdekében, valamint a folyamatosan növekvő műtrágya árak miatt is egyre komolyabb hangsúlyt kap, ahogy a világ minden táján, úgy itthon is.
A műtrágyák általában mikroelemeket nem tartalmaznak, ha tartalmaznak is, akkor igen csekély skálát (Zn, B, Mg).

A Liebig (minimum) elv értelmében a kijuttatott makro tápanyagok felvételét egy mikroelem hiány gátat szab, hiszen mindig a minimumba kerülő tápelem szabja meg a többi felvehetőségét, limitálva ezzel a termésmennyiséget.

Liebig_minimum_elv

Liebig hordó

Az irányított komposztálási technológiával, természetes szerves anyagokból biológiai alapon előállított Biomass Super termésfokozó komposztok hatékonyságban megegyeznek a műtrágyával, miközben mikroelem-összetételben, biológiai hatásban azokat megelőzik, és jelentősen olcsóbb.

A legfőbb felhasználási területek a következők:

-    Agrártermelés
-    Háztáji gazdálkodás
-    Parkrendezés, közterület fenntartás
-    Hulladék rekultiváció
-    Kertészetek, gyümölcsösök